Vi söker dig med erfarenhet från utbildningssektorn i kommuner till Halmstad

Konsult med flerårig erfarenhet av arbete inom kommun med fokus på utbildningssektor och/eller kommunövergripande nivå sökes till vårt kontor i Halmstad. Vi söker dig som snabbt kan komma in i rollen som konsult med inriktning mot verksamhets- och kostnadsanalys samt verksamhetsutveckling inom främst utbildnings- och arbetsmarknadsområdet.

Är du den vi söker?

Vi tror att du i nuläget arbetar som förvaltningschef eller verksamhetschef inom utbildningssektor, controller/ekonomichef eller motsvarande och har gedigen förståelse för- och erfarenhet av ledning av processer på olika nivåer i den kommunala organisationen. Nu vill du driva utveckling tillsammans med oss och fler kommuner.

Vi ser helst att du har erfarenhet av processledning, gärna inom utbildningssektor och/eller kommunövergripande organisation, samt strategisk och operativ styrning och ledning. För vår del är det viktigt att du efter genomfört analysarbete hos kund även, vid behov, ska kunna axla rollen som förändringsledare för att genomföra förbättringsarbetet hos kund.

Du har förmågan att både förstå och balansera mellan olika perspektiv och nivåer inom kommunen. Djuplodad förståelse för kommuners och utbildningsområdets utmaningar, svårigheter och möjligheter värdesätts. Likaså är förmåga att förstå samband och koppling mellan strategisk styrning och ekonomisk påverkan viktig för denna tjänst. Flera projekt kommer att vara verksamhetsövergripande, exempelvis vårt koncept EVA – där fleråriga flöden analyseras inom Ekonomiskt bistånd, Vuxenutbildningen och Arbetsmarknadsinsatser

Tjänsten ställer krav på ekonomiskt sinne men även att kunna knyta samman förändringsteori och praktik/utförande. Vidare krävs en analytisk förmåga, siffersinne och datorvana (särskilt Excel), förståelse för verksamhetssystem, och ett intresse för databehandling och analys. Du bör också vara social, driven, orädd och nyfiken.

Vi vill att du kan bistå övriga konsulter i analys, presentation och försäljning med förankring i ovan nämnda erfarenheter från kommunal verksamhet. Du förväntas även delta i externa aktiviteter såsom konferenser, seminarier, analysdagar och workshops.

Utöver detta vill vi att du är med och driver försäljning och deltar i utvecklingen av våra erbjudanden i södra Sverige. Det är därför viktigt att du har både djup och bred kunskap om kommuner och utbildningssektor, arbetsmarknadsområdet och gärna socialtjänst. Det är en stor fördel om du har bra kontakter och ett gott rykte hos kommunerna i regionen. Det är också angeläget att du har goda säljegenskaper och en väl utvecklad affärsmässighet. Vi utvecklar ständigt nya erbjudande för att matcha behoven hos våra kunder. Förmåga att lyssna in nuvarande och framtida behov och utmaningar inom kommunal sektor. Du kommer att arbeta nära tillsammans med övriga konsulter, framförallt med ansvarig för utbildningsområdet och samordnare för EVA-konceptet.

Du har relevant utbildningsbakgrund, t.ex. civilekonom, förvaltningshögskolan, pedagogisk utbildning/rektorsutbildning samt analys och processledning.

Som person är du positiv, har lätt för att komma in i arbetsgruppen/lära känna kollegor och bli en del av gänget. Du har god samarbetsförmåga och är samtidigt helt självdrivande i enskilt arbete. Givetvis är dina språkkunskaper i svenska mycket goda. Våra projekt finns över hela landet och vid behov kommer du att behöva resa till våra kunder. Placering i Halmstad.

Stor vikt kommer att läggas vid rätt person. Vi tar in ansökningar löpande.

Vad får du?

Hos Ensolution får du stort förtroende. Du får växa in i rollen, men tidigt ta ansvar för analys av kundernas problemområde, presentera en lösning utifrån deras behov, samt vara delaktig i utvecklingen av deras verksamheter. Dina kollegor fungerar både som bollplank och mentorer, beroende på fas och situation.

Hos oss hamnar du i ett litet flexibelt företag med korta beslutsvägar med stor möjlighet att påverka verksamheten, sin egen arbetssituation och utveckling. Vi tror på frihet under ansvar och söker självständiga personer med integritet, kreativitet, nyfikenhet och driv. Hos oss får man snabbt komma in och ansvara för hela processen från utveckling och försäljning till genomförande och uppföljning.

Vi jobbar oftast i team där vi sätter samman team utifrån vilka projekt som omfattas. Till de huvudsakliga arbetsuppgifterna hör insamling och bearbetning av data, verksamhetsgenomlysningar, analyser, process- och projektledning, sammanställning av material, samt muntlig och skriftlig presentation.

Vi har ett unikt arbetsklimat inom Ensolution med opretentiösa människor som värderar samarbete och ett humanistiskt förhållningssätt. Detta gäller både kontakten med våra kunder och mellan medarbetare. Här finns ingen intern konkurrens, inga vassa armbågar, ingen ”up-or-out”-mentalitet, vi lyckas tillsammans! Kulturen på Ensolution präglas av glädje, kamratskap och respekt. Vår positiva och unika företagsanda genomsyrar samtliga anställdas vardag och vi värnar stort om vår företagskultur som vi ständigt arbetar med att stärka bl.a. genom att skapa en gemensam grundsyn för frågor som stödjer vår kultur.

Kontakta gärna Karin Lundgren, VD, eller Mattias Wald, Konsult, så berättar vi mer om oss på Ensolution och dina möjligheter här!

Karin Lundgren: karin.lundgren@ensolution.se, 0709-17 99 11

Mattias Wald: mattias.wald@ensolution.se, 0709-17 05 94

 

Ensolution

Ensolution är ett snabbväxande managementkonsultföretag som arbetar med kommunsektorn i hela Sverige. Vi har ett stort engagemang för sociala frågor och utför många olika typer av projekt men brinner extra mycket för en god omsorg om dem som är sjuka och har särskilda behov och en väl fungerande skola och utbildning. Vårt engagemang driver oss att utveckla verktyg som hjälper organisationer att identifiera sina utvecklingsområden och hitta lösningar som ser till att resurserna används på rätt sätt. Ofta handlar vårt arbete om att hjälpa våra kunder uppnå hög kostnadseffektivitet med bibehållen eller förbättrad leveranskvalitet. Som konsult hos Ensolution är du betydelsefull för både företaget och våra kunder.

Recent Posts
Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig inom kort.