Välkommen till årets digitala konferens för Kostnad per brukare den 20 juni!

Den 20 juni är det dags för vår årliga KPB konferens, som efter förra årets mycket uppskattade sändning även i år genomförs i digitalt format. Evenemanget riktar sig till både nya och befintliga kunder, med fokus på vad som driver kostnader inom era förvaltningar.

Årets konferens

Fokus för konferensen är att visa på trender, resultat och goda exempel från era kollegor som vi hoppas kommer inspirera och hjälpa er med era utmaningar. Under en förmiddag kommer vi att visa nya färska siffror från jämförelsen av Kostnad per brukare (KPB) inom omsorgen om äldre, personer med funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg.

Paula Örn från Ensolution guidar er genom dagen och de olika verksamhetsområdena. Konsulter från oss belyser de viktigaste trenderna under det gångna året. Nytt för i år är att vi har bjudit in gäster från olika kommuner som tillsammans med Ensolution kommer ge sin bild av sin kommuns tillvägagångssätt, åtgärder och resultat.

Vi gästas av Annika Wallenskog!

På årets konferens gästas vi av Annika Wallenskog, chefsekonom på SKR. Missa inte chansen att lyssna till när hon pratar om hur ni kan möta de kommande utmaningarna kommunerna står inför.

Praktisk information

Livesändningen pågår kl. 08.30 – 12.00. Det går bra att delta under hela sändningen eller endast vid de hållpunkter som är aktuella för ditt specialområde. Efter att du anmält dig skickar vi ut en kalenderinbjudan med anslutningslänk. Vidarebefordra gärna informationen till fler personer i organisationen som ni tror skulle vara intresserade.

Endast de kommuner som har ett färdigt och levererat resultat kommer att finnas med i jämförelsen. För de kommuner som har en senare leverans kommer en rapport att sammanställas i höst där jämförelsen blir komplett, vilket Ensolution kommer att meddela.

Tid och plats

När: 20 juni
Tid:
Kl. 08.30-12.00
Var:
Digitalt

Kostnadsfritt. Anmäl dig längre ner på sidan!

Schema

Kl. 08.30 – 08.40
Välkomna
Paula Örn

Kl. 08.45 – 09.30
Annika Wallenskog
Chefsekonom SKR

Kl. 09.30 – 10.10
Äldreomsorg
Katarina Tylenius

Kl. 10.20 – 11.00
Funktionsstöd
Fredrik Müller

Kl. 11.10 – 11.50
Individ- och familjeomsorg
Fredrik Markstedt

Kl. 11.50 – 12.00
Sammanfattning och reflektion

Anmäl dig här!

Dagens program

Kl. 08.30 – 08.40
Välkomna – Paula Örn

Moderator Paula Örn hälsar er välkomna till årets digitala konferens för Kostnad per brukare.

Kl. 08.45 – 09.30
Annika Wallenskog
Chefsekonom SKR

Kommunsektorn i Sverige står inför stora utmaningar. Det ställs allt högre krav på att kommunens verksamheter ska bedrivas med god kvalitet och ett effektivt resursutnyttjande samtidigt som det finns stora utmaningar i form av ökande kostnader. Annika Wallenskog, chefsekonom på SKR, gästar oss för att diskutera hur kommunerna kan möta dessa kommande utmaningar.

Kl. 09.30 – 10.10
Äldreomsorg – Katarina Tylenius

Katarina Tylenius från Ensolution presenterar årets KPB-resultatet inom äldreomsorg. Vi jämför resultatet från föregående år och diskuterar hur resurserna ska räcka till i framtiden. Vad kan vi förvänta oss för kostnadsnivåer framöver?

Kl. 10.10 – 10.20
Paus

Kl. 10.20 – 11.00
Funktionsstöd – Fredrik Müller
Med Hässleholms kommun

Årets jämförelse samt utvecklingen av kostnader för insatser för ett urval av kommuner avseende SoL och LSS presenteras. Många kommuner brottas med höga och ökande kostnader inom LSS-verksamheten, samtidigt som andra lyckats bromsa kostnaderna för samma verksamheter. Går det att urskilja trender som förklarar skillnaden? Fredrik Müller från Ensolution presenterar och samtalar om detta tillsammans med Malena Sylvan, verksamhetschef i Hässleholms kommun.

Kl. 11.00 – 11.10
Paus

Kl. 11.10 – 11.50
Individ- och familjeomsorg – Fredrik Markstedt
Med Härryda kommun

Tillsammans med Linda Dalenius, enhetschef för Enhet för familjestöd och familjehem i Härryda kommun, tar vi vår utgångspunkt från hur deras KPB-resultat sett ut inom barn, ungdom och familj. Vilka åtgärder och prioriteringar som präglat deras arbete kring framförallt placeringar, med fokus på familjehem, och vilka resultat de uppnått över tid. Under resterande del av passet kommer vi att fokusera på utvecklingen inom ekonomiskt bistånd och då främst lyfta fram exempel på hur kommuner planerar och agerar för att minska det långvariga biståndet som i många kommuner utgör en allt större andel av de aktuella hushållen.

Kl. 11.50 – 12.00
Sammanfattning och reflektion

Vi sammanfattar konferensen och reflekterar över resultaten.

Recent Posts
Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig inom kort.