Utmanande tankar kring välfärden på årets KPB-konferens

KPB-konferensen var som alla andra år en härlig dag med mycket inspiration!

I år fick vi alla extra inspiration, och utmaning att tänka nytt kring välfärden, genom Morten Hyllegaard, som är grundare av den danska utvecklingsbyrån BETA. Danmark ligger något före Sverige när det gäller det stigande antalet äldre i befolkningen. Flera danska kommuner har därför redan kommit långt i att utveckla välfärden, och detta genom helt nya former för samverkan mellan brukare och invånare. Nästan tre av fyra danska kommuner ber nu medborgare om hjälp och inspiration när de fattar beslut inom alla politikområden, allt från stadsutveckling till äldrepolitik. Morten Hyllegaards tes är att välfärden inte är en tjänst från kommunen, utan något vi skapar tillsammans i lokalsamhället.

Morten bjöd på många spännande tankar och hans presentation triggade alla att tanka nytt.

Det händer något speciellt när så många personer från olika kommuner – med skilda förutsättningar – samlas under samma tak under en dag, och det gillar vi!

Vi ser därför fram emot denna dag extra mycket varje år. Dels för att vi tycker det är jätteroligt att träffa er, dels för att det är utvecklande och spännande att ta del av era samtal under mingelstunderna, men också för att vi får känna att det vi gör verkligen gör skillnad. Det ger oss massvis av energi att ta itu med allt arbete som väntar under kommande år. Det ger oss också lust att fortsätta leta nya lösningar, verktyg och modeller. Precis som ni, vill vi också utvecklas, och det gör vi bäst tillsammans med er!

Tack till er som var med och skapade härlig energi i Göteborg!

Vi ser redan fram emot nästa års KPB-konferens, som blir onsdagen den 21 oktober.

Hoppas vi ses då.

Recent Posts
Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig inom kort.