Seminarium om hur kommunen säkerställer resursfördelning inom funktionshinder, Göteborg 8 juni

Kom till vårt kostnadsfria lunchseminarium i Göteborg den 8 juni, där berättar vi mer om hur kommuner kan resursfördela efter brukarnas behov

Under förmiddagen kommer vi att gå igenom vilka möjligheter ni som kommun har att förbättra era bedömningar av brukarnas behov, och vilka resurser som behövs. Vi visar olika praktiska exempel samt vårt IT-stöd KUBEN där man på ett rättssäkert och enkelt sätt kan genomföra arbetet. Det här är seminariet för dig som redan är idag arbetar med bedömningar eller för er som vill skapa ett modernt resursfördelningssystem inom funktionshinder.

Med KUBEN blir det lätt att utgå från brukarens behov, fördela resurser och följa upp över tid.

Vi avslutar med lunch tillsammans kl. 12.00.

10.00 – 12.00

 • Introduktion och metod
  Med KUBEN har Ensolution i samarbete med olika kommuner tagit fram en ny standard för behovsbedömningar som bygger på IBIC. Andreas Johansson går igenom bakgrund och metod som ligger till grund för det mobila IT-stödet.
 • Praktiska exempel och användningsområden inom gruppbostäder och daglig verksamhet 
  Vad blir resultatet från bedömningarna och blir det någon skillnad från existerande resursfördelning? Jonas Birgersson från Ensolution utgår från tidigare projekt när han berättar om vikten av att göra behovsbedömningar, varför vi bör prata behov istället för budget och att fördela resurser på ett effektivt sätt för att få en jämnare och högre kvalitet till brukarna.
 • Genomgång av det mobila IT-stödet KUBEN
  Hur genomförs en bedömning i praktiken? Jacob Ljunggren visar, med exempel från gruppbostäder, och hur lätt det är att komma igång med små insatser. Ta gärna med dator om du själv vill testa att genomföra en bedömning!
 • Sammanfattande diskussion
  Vi sammanfattar seminariepunkterna och ser fram emot en diskussion om underlättad behovsbedömning och säkerställd resursfördelning. Här finns det möjlighet att ställa frågor som du vill ha svar på.

Datum torsdagen den 8 juni 2017
Tid 10.00 – 12.00. Lunch serveras kl. 12.00
Lokal Centralhuset Konferens, Göteborg (vid Centralstation)

Seminariet är kostnadsfritt men ange om du har behov av specialkost vid anmälan. Observera att antalet platser är begränsat och att först till kvarn gäller.

Anmäl dig här  (senast 1 juni 2017)

Vill du veta mer om KUBEN?

Läs mer om hur kommunen kan underlätta behovsbedömningen inom funktionshinder

Läs mer om KUBEN (generell info)

Ps. Bjud gärna med kollega.

 

Recent Posts
Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig inom kort.