Vi investerar för fortsatt tillväxt

– Läs hur det började

Vår Historia

Läs om hur det började, och kort om hur vi hamnade där vi är.

Grundarna till Ensolution började som Sverigeansvariga för finska QPR.

Den 1 augusti 2001 genomfördes en MBO (management-buy-out) av QPR:s svenska enhet och Ensolution AB grundades. Vi var också i den vevan med om att medverka till QPR:s börsintroduktion. Planerna var stora kring millennieskiftet och vi genomförde en stor affär tillsammans med företaget Trag och KPMG i Holland där vi köpte ut CostControl och bildade tillsammans CostControl BV i Holland. Målet var att utveckla den nya generationen av CostPerform, den produkt som har varit basen för vår tillväxt.

Ensolution var vid den tiden ett annat bolag än vad det är idag. Projekten var på den tiden inte så kommunala utan en blandning av landsting, bank, statliga verk, distribution och läkemedel. Metod var i fokus, mer än erbjudanden.

Runt 2004 togs den första KPB-modellen fram tillsammans med Borlänge kommun. 2006 genomförde vi ett breddgenomförande med totalt 10 kommuner. Vid den här tiden lades strategin om till att allt mer fokusera mot individbaserad verksamhetsuppföljning inom kommun och landsting. Därefter började företaget ta den form som vi ser idag.

2007 genomförde vi vårt första KPB IFO-projekt. 2008 köpte vi återförsäljarrättigheten till ACG. 2009 fick vi utmärkelsen Gasellföretag av Dagens Industri, som ett av Sveriges mest snabbväxande företag. 2012 tog vi fram första prototypen till LS SOSFS. 2013 öppnade vi, förutom kontoren i Stockholm och Halmstad, även kontor i Göteborg.

Idag är vi ett företag med processer, rutiner, system och allt annat som kommer med storlek och omsättning och vi fortsätter att investera för fortsatt tillväxt. Vårt långsiktiga finansiella mål är 50/20, dvs. vi ska omsätta 50 MSEK när vi firar 20 år som bolag år 2021.

Om oss

Vi finns i Halmstad, Stockholm & Göteborg

Få information om Ensolution direkt till dina kanaler

Nyheter från oss via mail, eller följ oss via RSS och våra sociala kanaler.

Få nyheter du är intresserad av

Följ oss via RSS eller sociala kanaler

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig inom kort.