Nästa frukostseminarium om kommunal hälso- och sjukvård kör vi i Malmö, fred 29 mars

Vi bjuder på frukost och berättar hur vi kan hjälpa hälso- och sjukvårdsverksamheter att få underbyggda analyser och bra uppföljning

Förutom resultat och erfarenheter ger vi exempel på analyser från projektet. Exempelvis är det nu möjligt att beräkna kostnader för den gradvisa förskjutningen av utförandet av vården där kommunerna utför allt mer avancerad hemsjukvård. Underlaget kan användas i en faktabaserad dialog med regionen. Övriga analyser kan t.ex. ge svar på spridningen av kostnaden per patient, vilka typer av insatser som personalen utför, hur mycket direkt tid legitimerad personal har med sina patienter, i vilken omfattning olika typer av insatser delegeras eller fördelas, samt kostnad per timme och per patient.

Bakgrund

Den kommunala hälso- och sjukvården är ett område som trots om­fattande personalresurser och kostnader är eftersatt när det gäller uppföljning. Flera kommuner har behov av bättre analyser för att kunna ta tillvara på förbättringsmöjligheter i verksamheten. Tillsammans med sju kommuner har vi med detta som grund utvecklat en metod för uppföljning av kommunal hälso- och sjukvård.

Metoden har fått stor uppmärksamhet den senaste tiden. Intresset är stort, metoden har tagits emot väl och nya kommuner ansluter sig kontinuerligt. Gensvaret göra att vi vill  presentera metoden för fler kommuner.

Varmt välkomna till vårt kostnadsfria frukostseminarium i Malmö den 29 mars!

Lokal/Ort: Scandic Stortorget, Malmö
Tider: Frukost 08.00. Presentation 08.30 – 10.00

Ladda ner inbjudan

Sista datum för anmälan har passerat. Skicka förfrågan om du vill göra en sen anmälan.

 

Recent Posts
Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig inom kort.