Ekonomistöd & ekonomiprocesser

– Ensolution har under många år stöttat kommuners ekonomiarbete

Ekonomistöd & ekonomiprocesser

Varje projekt skräddarsys efter kommunens aktuella behov och utgångsläge.

Ensolution har under många år stöttat kommuner i deras ekonomiarbete. Kunder har med förtroende vänt sig till oss, då de vet att vi har lång erfarenhet av och goda kunskaper i ekonomi och ekonomistyrningsfrågor. Ensolution erbjuder kvalificerat ekonomistöd där vi hanterar allt från övergripande resursfördelning och principer för detta, till budgetmodeller, kontoplaner och uppföljning samt löpande operativt stöd.

Uppdragen startar ofta med en kartläggning/genomlysning av befintlig data, struktur, arbetssätt etc, för att därifrån kunna rekommendera handlingsalternativ och åtgärder för kommunens fortsatta arbete. Vi kan lika gärna agera projektledare som att operativt utföra arbetet eller fungera som processtöd och bollplank till kommunens egna ekonomifunktioner.

Ensolutions konsulter utvecklar och förbättrar ekonomiprocesserna men kan också stötta upp vid vakanser eller för att upprätthålla befintliga processer. Vi bidrar med verktyg och kunskaper för att kunna driva processerna mer effektivt än tidigare – allt enligt era önskemål.

Varje projekt skräddarsys efter kommunens aktuella behov och utgångsläge. Ensolution har en djup kunskap inom kommunal ekonomi, samt samspelet mellan ekonomi och verksamhet. Det gör det enkelt för oss att hjälpa till med allt från budgetering och struktur till redovisning och uppföljning.

Vårt mål är att arbetet skall ge er bästa möjliga förutsättningar att ha god kvalitet i verksamheten till ett effektivt resursutnyttjande.

Läs mer om IT-stödet för processer

Kommunledning

kommunledning-ekonomistod

Har ni behov av att utveckla ert arbete med ekonomi?

Behöver ni hjälp med avlastning eller utveckling inom en eller flera ekonomiprocesser?

Hör av er och berätta om era specifika behov!

Boka möte för mer info

Få information om Ensolution direkt till dina kanaler

Nyheter från oss via mail, eller följ oss via RSS och våra sociala kanaler.

Få nyheter du är intresserad av

Detta formulär tar inte längre emot nya inlägg.

Följ oss via RSS eller sociala kanaler

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig inom kort.