Ensolutions roadshow i Skövde 26 maj

Jobbar du i en förvaltningsledande roll inom vård- och omsorg i kommunen och oroar dig för hur era resurser ska komma att räcka till de kommande åren? Vi på Ensolution brinner för att hjälpa er att hantera dessa utmaningar och vi tillhandahåller både verktyg och metoder för att säkerställa att de resurser ni har används så effektivt och rättvist som möjligt i era verksamheter.

Ensolutions engagerade konsulter är ute på turné runt om i Sverige för att berätta mer om hur vi kan stötta er och ta fram värdefulla beslutsunderlag för framtiden. Den 26 maj kommer vi till Scandic Billingen i Skövde.

Dagen kommer att bestå av två pass där vi på förmiddagen fokuserar på datadriven vård och omsorg (äldreomsorg/funktionsstöd/HSL), medan vi på eftermiddagen pratar om strategiska beslutsunderlag och Kostnad per brukare tillsammans med Helen Smith från Mölndals stad.

Varmt välkommen att anmäla dig!

Tid och plats

När: 26 maj
Tid: Kl. 10.00-15.00
Var: Scandic Billingen,
Trädgårdsgatan 10, Skövde

Kostnadsfritt. Anmäl dig längre ner på sidan!

Program

Kl. 10.00-12.00 | Datadriven vård och omsorg

Ensolutions plattform Kuben stödjer kommuner med datadriven vård och omsorg. Plattformen har bla. funktionalitet för att genomföra behovsstödsbedömningar, fördela resurser och validera bemanning, göra urval och prediktioner med hjälp av AI samt följa upp effekter av genomförda insatser. Vidare kan plattformen med fördel integreras till ert verksamhetssystem eller ekonomisystem för att minska dubbelarbete.

Drygt 50 kommuner använder idag Kuben och under dagen kommer vi också att lyfta exempel på hur olika kommuner har arbetat med verktyget.

Kl. 12.00-13.00| Lunch

Mingellunch med möjlighet att nätverka och diskutera er kommuns förutsättningar och utmaningar med varandra.

Kl. 13.00-15.00 | Strategiska beslutsunderlag

Med Mölndals stad

Det ställs allt högre krav på att kommunens verksamheter ska bedrivas med god kvalitet och ett effektivt resursutnyttjande samtidigt som det finns stora utmaningar i form av ökande kostnader, svårigheter att rekrytera kompetent personal och allt större svårigheter att utföra uppdraget inom ramen för befintliga resurser. Behovet av att utveckla verksamheten och att säkerställa att resurserna används kostnadseffektivt blir alltmer avgörande. Ensolution har arbetat med metoden Kostnad per brukare (KPB) i snart 20 år och det är en analys som ger specifik information om vad som driver verksamhetens kostnader samt identifierar förbättringspotential i verksamheten.

Under passet gästas vi av Helen Smith, förvaltningschef för social- och arbetsmarknadsförvaltningen i Mölndals stad. Helen kommer att berätta om det KPB-arbete kommunen genomfört tillsammans med Ensolution. Tillsammans beskriver vi projektets delmoment och resultat, vad det ledde till för insikter och även tankar kring områden med förbättringspotential.

Praktisk information

Anmäl dig via formuläret nedan. Du kan välja om du vill medverka hela dagen eller endast ett av passen. Konferensen är kostnadsfri. Ange eventuell specialkost då det kommer att bjudas på lunch.

  • Välj om du vill delta hela dagen eller på ett av passen. Du är välkommen på lunchen oavsett vilket pass du väljer.

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig inom kort.