Hur kan vi tänka kring framtidens välfärd inom vård och omsorg?

Ensolutions metoder för effektiv resursanvändning möter Morten Hyllegaards framtidsspaningar

Jobbar du inom vård- och omsorg i kommunen och oroar dig för hur era resurser ska komma att räcka till de kommande åren? Vi på Ensolution brinner för att hjälpa er att hantera dessa utmaningar och vi tillhandahåller både verktyg och metoder för att säkerställa att de resurser ni har används så effektivt och rättvist som möjligt i era verksamheter.

Den 12 juni kommer vår roadshow till Magnentus Building i Norrköping! Ensolutions engagerade konsulter är ute på turné runt om i Sverige för att berätta mer om hur vi kan stötta er och ta fram värdefulla beslutsunderlag för framtiden. Dagen är uppdelad i två pass och som avslutning har vi bjudit in Morten Hyllegaard för att inspirera oss hur vi kan tänka mer innovativt för att klara framtida utmaningar inom vård och omsorg!

Denna dag vill du inte missa så skynda dig med din anmälan!

Tid och plats

När: 12 juni
Tid: Kl. 10.00-15.00
Var: Magnentus Building,
Hospitalsgatan 30, Norrköping

Kostnadsfritt. Anmäl dig längre ner på sidan!

utbildningsevent-presentatorer-2

Vi gästas av Morten Hyllegaard

Program

Kl. 10.00-12.00 | Strategiska beslutsunderlag

Dagen inleds med att våra konsulter pratar kring vikten av ett gediget beslutsunderlag som också kan visa behovet av framtida insatser inom vård- och omsorg. Det ställs allt högre krav på att kommunens verksamheter ska bedrivas med god kvalitet och ett effektivt resursutnyttjande samtidigt som det finns stora utmaningar i form av ökande kostnader och svårigheter kring kompetensförsörjningen. Ensolution har arbetat med metoden Kostnad per brukare (KPB) i snart 20 år och i ett stort antal kommuner. Vi kommer under förmiddagen få höra Anneli Larsson, verksamhetschef inom vård och omsorg i Katrineholms kommun, berätta hur de har arbetat med bland annat Kostnad per brukare som stöd för styrning och ledning.

Kl. 12.00-13.00| Lunch

Mingellunch med möjlighet att nätverka och diskutera er kommuns förutsättningar och utmaningar med varandra.

Kl. 13.00-14.00 | Datadriven vård och omsorg

Under eftermiddagen fokuserar vi på datadriven vård och omsorg inom områdena äldreomsorg, funktionsstöd samt hälso- och sjukvård. Ensolutions plattform Kuben stödjer kommuner med detta och den har bl.a. funktionalitet för att genomföra behovsstödsbedömningar, fördela resurser och validera bemanning, göra urval och prediktioner med hjälp av AI samt följa upp effekter av genomförda insatser. Vidare kan plattformen med fördel integreras till ert verksamhetssystem eller ekonomisystem för att minska dubbelarbete. Drygt 50 kommuner använder idag Kuben och vi kommer lyfta konkreta exempel på hur den används i praktiken.

Kl. 14.00-15.00 | Hur ska vi tänka om framtidens välfärd?

Med Morten Hyllegaard

Kommunsektorn i Sverige står inför stora utmaningar. Medan antalet barn och äldre ökar, så ökar inte arbetskraften i samma takt. Det utmanar kommunerna både finansiellt och kompetensmässigt. Det krävs därför innovation och alternativa lösningar. Vi får inspiration till nytänkandet från Morten Hyllegaard, en dansk konsult som har inspirerat många svenska kommuner att tänka nytt kring utvecklingen av välfärden. Morten kommer att visa hur vi är på väg mot ett nytt välfärdsparadigm i Skandinavien och dela med sig av tankar och idéer till hur vi kan skapa bättre välfärd tillsammans med medborgarna.

Morten Hyllegaard är grundare av den danska utvecklingsbyrån BETA i Köpenhamn. Han arbetar med organisations- och ledarskapsutveckling i kommuner över hela Skandinavien och har inspirerat många svenska kommuner att tänka nytt kring utvecklingen av välfärden. Morten är utbildad statsvetare från Köpenhamns Universitet och var, innan han etablerade BETA, direktör för den danska tankesmedjan Måndag Morgon.

Praktisk information

Anmäl dig via formuläret nedan. Du kan välja om du vill medverka hela dagen eller endast ett av passen. Konferensen är kostnadsfri. Ange eventuell specialkost då det kommer att bjudas på lunch.

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig inom kort.