Ensolutions roadshow i Lund 18 april

Jobbar du i en förvaltningsledande roll inom vård- och omsorg i kommunen och oroar dig för hur era resurser ska komma att räcka till de kommande åren? Vi på Ensolution brinner för att hjälpa er att hantera dessa utmaningar och vi tillhandahåller både verktyg och metoder för att säkerställa att de resurser ni har används så effektivt och rättvist som möjligt i era verksamheter.

Ensolutions engagerade konsulter är ute på turné runt om i Sverige för att berätta mer om hur vi kan stötta er och ta fram värdefulla beslutsunderlag för framtiden. Den 18 april kommer vi till Grand Hotel i Lund.

Dagen kommer att bestå av två pass där vi på förmiddagen fokuserar på datadriven vård och omsorg (äldreomsorg/ funktionsstöd/HSL), medan vi på eftermiddagen pratar om vikten av ett gediget beslutsunderlag som visar behovet av framtida insatser inom vård och omsorg. Vi gästas av Geanina Jonsson från Hässleholms kommun och Johan Lindberg från Staffanstorps kommun. Du kan välja att medverka på båda passen eller ett av dem. Det bjuds även på en mingellunch med möjligheten att nätverka kommunerna emellan.

Varmt välkommen att anmäla dig längre ner på sidan!

Tid och plats

När: 18 april
Tid:
Kl. 10.00-15.00
Var:
Grand Hotel Lund, Bantorget 1, Lund

Kostnadsfritt. Anmäl dig längre ner på sidan!

Program

Kl. 10.00-12.00 | Datadriven vård och omsorg
Med Hässleholms kommun

Ensolutions plattform Kuben stödjer kommuner med datadriven vård och omsorg. Plattformen har bla. funktionalitet för att genomföra behovsstödsbedömningar, fördela resurser och validera bemanning, göra urval och prediktioner med hjälp av AI samt följa upp effekter av genomförda insatser. Vidare kan plattformen med fördel integreras till ert verksamhetssystem eller ekonomisystem för att minska dubbelarbete.

Drygt 50 kommuner använder idag Kuben. Ett exempel är Hässleholms kommun, som nyligen infört Kuben i syfte att skapa en behovsbaserad resursfördelningsmodell för hemtjänst, bostad med särskild service och daglig verksamhet. Under passet har vi en dialog med Geanina Jonsson (ekonomi- och utvecklingschef på Omsorgsförvaltningen i Hässleholm) om ett datadrivet förhållningssätt och hur det kan bidra till en mer effektiv användning av kommunens resurser.

Kl. 12.00-13.00| Lunch

Mingellunch med möjlighet att nätverka och diskutera er kommuns förutsättningar och utmaningar med varandra.

Kl. 13.00-15.00 |Beslutsunderlag för framtida insatser och boendetyper
Med Staffanstorps kommun

Vikten av att välja rätt insatser till rätt målgrupp kommer vara avgörande för kommunens framtida ekonomi. Det är därför av största vikt att göra denna kartläggning av kommunens erbjudande och målgrupp. Hur möter kommunen framtida behov hos invånarna inom vård och omsorg? Med hjälp av behovsutredningar kan Ensolution få fram ett beslutsunderlag som visar vilka insatser, boendetyper samt antal platser som kommer behövas framöver.

Under detta pass gästas vi av Johan Lindberg från Staffanstorps kommun som tillsammans med Ensolution beskriver uppdraget. Johan berättar vilka frågeställningar han som förvaltningschef och kommunen stod inför gällande uppskattning av framtida behov. Tillsammans beskriver vi projektets delmoment och resultat, som också ledde till andra insikter och områden med förbättringspotential.

Praktisk information

Anmäl dig via formuläret nedan. Du kan välja om du vill medverka hela dagen eller endast ett av passen. Konferensen är kostnadsfri. Ange eventuell specialkost då det kommer att bjudas på lunch.

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig inom kort.