Ensolutions roadshow i Göteborg 21 september

Jobbar du inom vård- och omsorg i kommunen och oroar dig för hur era resurser ska komma att räcka till de kommande åren? Vi på Ensolution brinner för att hjälpa er att hantera dessa utmaningar och vi tillhandahåller både verktyg och metoder för att säkerställa att de resurser ni har används så effektivt och rättvist som möjligt i era verksamheter.

Ensolutions engagerade konsulter är ute på turné runt om i Sverige för att berätta mer om hur vi kan stötta er och ta fram värdefulla beslutsunderlag för framtiden. Den 21 september kommer vi till Clarion Hotel Post i Göteborg.

Dagen kommer att bestå av två pass. Under förmiddagspasset fokuserar vi på datadriven vård och omsorg inom äldreomsorg, funktionsstöd och HSL. Under eftermiddagen pratar vi strategiska beslutsunderlag och Kostnad per brukare tillsammans med Mölndals stad och Härryda kommun. Det bjuds även på en mingellunch med möjligheten att nätverka kommunerna emellan.

Varmt välkommen att anmäla dig!

Tid och plats

När: 21 september
Tid: Kl. 10.00-15.00
Var: Clarion Hotel Post,
Drottningtorget 10, Göteborg

Kostnadsfritt. Anmäl dig längre ner på sidan!

Program

Kl. 10.00-12.00 | Datadriven vård och omsorg

Ensolutions plattform Kuben stödjer kommuner med datadriven vård och omsorg. Plattformen har bla. funktionalitet för att genomföra behovsstödsbedömningar, fördela resurser och validera bemanning, göra urval och prediktioner med hjälp av AI samt följa upp effekter av genomförda insatser. Vidare kan plattformen med fördel integreras till ert verksamhetssystem eller ekonomisystem för att minska dubbelarbete.

Drygt 50 kommuner använder idag Kuben och under dagen kommer vi också att lyfta exempel på hur olika kommuner har arbetat med verktyget.

Kl. 12.00-13.00| Lunch

Mingellunch med möjlighet att nätverka och diskutera er kommuns förutsättningar och utmaningar med varandra.

Kl. 13.00-15.00 | Strategiska beslutsunderlag

Med Mölndals stad & Härryda kommun

Det ställs allt högre krav på att kommunens verksamheter ska bedrivas med god kvalitet och ett effektivt resursutnyttjande samtidigt som det finns stora utmaningar i form av ökande kostnader, svårigheter att rekrytera kompetent personal och allt större svårigheter att utföra uppdraget inom ramen för befintliga resurser. Behovet av att utveckla verksamheten och att säkerställa att resurserna används kostnadseffektivt blir alltmer avgörande. Ensolution har arbetat med metoden Kostnad per brukare (KPB) i snart 20 år och det är en analys som ger specifik information om vad som driver verksamhetens kostnader samt identifierar förbättringspotential i verksamheten.

Under passet får vi lyssna till Helen Smith, förvaltningschef för social- och arbetsmarknadsförvaltningen i Mölndals stad, som ger ett förvaltningsövergripande perspektiv på KPB som strategiskt verktyg. Vi gästas även av Susanne Grabe, verksamhetschef för Barn och unga i Härryda kommun, som fördjupar sig i hur man kan styra inom ett specifikt verksamhetsområde.

Praktisk information & anmälan

Anmäl dig via formuläret nedan. Du kan välja om du vill medverka hela dagen eller endast ett av passen. Konferensen är kostnadsfri. Ange eventuell specialkost då det kommer att bjudas på lunch.

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig inom kort.