Ensolution är partnerföretag i utvecklande möte mellan högskola och näringsliv

För tredje året i rad arrangerades Arena Affärssystem på Högskolan i Halmstad.

– Nu är det tredje året som Arena Affärssystem arrangeras, så nu kan vi säga att det är en tradition, inleder Christer Rehnström och Lars-Göran Persson, ansvariga för Arena Affärssystem.

Arena Affärssystem, är ett evenemang där studenter presenterar sig själva samt de erfarenheter och kunskaper som de fått under sin praktik. Presentationerna ingår även i den akademiska examinationen för studenterna.

Under dagen sker många viktiga möten mellan högskola och näringsliv. Partnerföretagen är viktiga då de ger studenterna en bättre chans att komma ut på både praktik och VFU (Verksamhetsförlagd utbildning). De är även medarrangörer till Arena Affärssystem, vilket ger studenterna en chans att visa upp sina examensarbeten för näringslivet. Ensolution har varit partnerföretag sedan starten för tre år sedan, och har bara goda erfarenheter från detta.

– Vi har så fruktansvärt bra erfarenhet av det här programmet, jag vet inte hur många personer vi har anställt som studerat här tidigare. Det här eventet är ett bra tillfälle att se studenternas approach, och även deras pitchar ger en jättebra bild av dem, säger Karin Lundgren, Ensolutions VD.

För mig betyder det mycket att hålla mig uppdaterad om vad som händer här, att träffa andra företag och studenterna. Vi söker alltid folk både bland nyutbildade och andra, fortsätter Karin Lundgren, som intresserade sig för utbildningen Affärssystemprogrammet flera år före Arena Affärssystems tid.

Läs mer om Arena Affärssystem 2018

 

Recent Posts
Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig inom kort.