Christoffer Essman: ”Jag får bidra på ett meningsfullt sätt”

Namn: Christoffer Essman

Utbildning: Masterexamen i offentlig förvaltning, med inriktning på ledning och styrning

Viktigast på jobbet: Utmanande arbetsuppgifter

På fritiden: Vänner, resor och träning

 


”Att arbeta med flera olika projekt parallellt är väldigt givande och ger mig en bred palett av erfarenheter och kunskaper”


 

Varför sökte du jobb som konsult på Ensolution?

Ensolution har ett starkt samhällsengagemang och medarbetarna strävar efter att bidra till en positiv utveckling i offentlig sektor. Jag delar detta engagemang och är väldigt intresserad av frågor som berör verksamhets- och organisationsutveckling inom offentlig verksamhet. Jag såg därför en möjlighet att bidra med min erfarenhet och utbildningsbakgrund på ett meningsfullt sätt som skapar samhällsnytta.

 

Hur ser en typisk dag ut för dig?

Som managementkonsult arbetar jag i projektform. Det kan handla om allt från mindre analysprojekt på några dagar till större kalkylerings- eller processkartläggningsprojekt som kan vara i flera månader. Vanligtvis arbetar jag med en handfull projekt samtidigt där projektens innehåll, vilka jag arbetar med, och vilken roll jag innehar, varierar. Under en och samma dag kan jag därför t ex arbeta med prognostisering av det framtida kostnadsläget i en verksamhet; projektleda ett införande av ett ledningssystem; samt beräkna viktiga nyckeltal till underlag för framtida verksamhetsstyrning.

 

Vad ser du för utmaningar i jobbet?

Att arbeta med flera olika projekt parallellt är väldigt givande och ger mig en bred palett av erfarenheter och kunskaper, men det ställer också stora krav på planering och deadlines. Det är viktigt att kunna planera och hålla flera bollar i luften samtidigt.

 

Vad tycker du är viktigt för att du ska trivas på jobbet?

För mig är utmanande arbetsuppgifter och en god stämning där kollegor uppmuntrar varandra att dela med sig av sina kunskaper viktigt. På så vis kan vi lära av varandra på ett sätt som ger fantastiska resultat för kunden.

 

När har du som roligast på jobbet?

När jag får möjlighet att lära mig nya saker och lyckas leverera goda resultat. Extra roligt är det när mina gamla erfarenheter kommer till nytta hos nya kunder.

 


”Jag såg en möjlighet att få bidra med min erfarenhet och utbildningsbakgrund på ett meningsfullt sätt som skapar samhällsnytta”


 

Vilka kvaliteter värdesätter du mest hos dina nuvarande medarbetare?

Att de är väldigt kreativa, lyhörda och prestigelösa. De har alla en unik uppsättning erfarenheter och förståelse för varje projekt, så vi hjälper ofta varandra lista ut vad som krävs för att kunder ska få det de verkligen behöver.

 

Vad tycker du är största fördelen med att arbeta som konsult på Ensolution?

Möjligheten att arbeta med en så stor variation av projekt och kunder, där mitt intresse för verksamhets- och organisationsutveckling bidrar till att få göra skillnad för samhälle och individ.

 

Vad tycker du om att göra när arbetsdagen är över?

När min arbetsdag är över spenderar jag gärna tid med vänner och familj, reser eller tränar. Det är minst lika viktigt att ha målsättningar för god hälsa och träning i vardagslivet som för prestationer i arbetslivet!

 

Har du något råd till framtida arbetskamrater?

Avsätt tid för en bra planering med en rimlig tidsplan, på så sätt undviker du mycket onödig stress. Sätt upp mål för dagen och prioritera utifrån dem, det hjälper dig att fokusera på det som är viktigt. Våga tänka annorlunda och fråga dina kollegor om du känner dig osäker.


Jobbansökan

  • Exempelvis Linkedinprofil
  • Dra filer hit eller

     

    Recent Posts
    Kontakta oss

    Fyll i dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig inom kort.